13 januari 2020

Ny altan till Soldathemmet vid Livgardet

Under hösten 2019 har Noga Entreprenad gjort ett pro bono-arbete hos Soldathemmet vid Livgardet. En gammal trött rabatt har fått ge plats åt en ny fin altan att hänga på lediga stunder.

Samarbete som resulterade i en ny och efterlängtad altan

På Soldathemmet råder det full aktivitet veckans alla dagar. Hit går man för en kopp kaffe, en matbit eller för en stunds återhämtning. Det är även på Soldathemmet som personalen anordnar möten och workshops eller shoppar utrustning till sitt uteliv.

På Soldathemmet serveras det hemlagad mat och fika varje dag  och alla är välkomna hit på en god lunch eller matig macka.

Noga arbetar pro bono

Soldathemmet vid Livgardet är en ideell förening som finansierar sin verksamhet dels med ett statsbidrag från Försvarsmakten, dels genom försäljning av. De är också beroende av hjälp från företag och privatpersoner för att hålla sin verksamhet igång.

Länge har Soldathemmets personal velat byta ut den trötta rabatt som legat utanför entrén. Drömmen var att bygga en fin och funktionell altan som välkomnar personal och gäster. Där skulle de kunna fika, luncha, hålla mindre möten eller bara umgås. Nu är altanen äntligen klar och den kommer att invigas till våren.

Marianne Kjellberg, föreståndare på Soldathemmet vid Livgardet säger:

På vår terrass kommer soldathemmets gäster kunna äta lunch, fika, koppla av, fira tilldragelser och annat och terrassen kommer att ytterligare förstärka den trivsel våra gäster upplever när de kommer till oss.

Vi på Noga Entreprenad är så glada att vi fick bidra med att låna ut våra skickliga hantverkare för att bygga den efterlängtade altanen och vi hoppas nu på en skön lång utomhussäsong.

Altanbygge vid Livgardet i Kungsängen

Noga Entreprenad har tillhandahållit skickliga hantverkare i projektet som inneburit bland annat:

  • Förarbete: grävt upp den gamla rabatten, markarbete, gjutning
  • Byggt altandäck, trapp, räcke, vind-/insynsskydd
  • Dragit fram el för belysning, högtalare och annat

Soldathemmet på Livgardet

Soldathemmet vid Livgardets har sedan 1870-talet ägnat sig åt att försöka göra livet och tillvaron lite gladare och lättare både för värnpliktiga rekryter som hel- eller deltidsanställda militärer. De erbjuder även stöd till hela soldatfamiljen i samband med utlandstjänst.

Även personer som inte har någon anknytning till Soldathemmet är välkomna på en fika, en bit mat eller för att shoppa tränings- eller friluftsutrustning i friluftsbutiken med militäranknytning som ligger i deras lokaler.

Sedan 1970 ligger Soldathemmet i anslutning till Livgardet i Kungsängen.

Läs mer om Soldathemmet vid Livgardet på deras webbplats, eller Facebooksida.

Tack för en vacker träterrass!